Srečanje mladih Evrope – EYE 2016

English Student Theater II. gimnazije Maribor odprl EYE 2016

20. in 21. maja se je v Strasbourgu srečalo več kot 7.500 mladih iz 39 držav v okviru projekta EYE (European Youth Event), najpomembnejšega srečanja mladih Evrope.

EYE 2016, srečanje mladih Evrope je potekalo pod geslom Skupaj lahko dosežemo spremembe. V času dvodnevne prireditve so mladi izmenjali ideje in poglede na vprašanja, ki so povezana z mladino , razvijali inovativne rešitve za ključna vprašanja prihodnosti, obenem pa spoznavali delo evropskih institucij.

Srečanje mladih, ki poteka vsaki dve leti (to je bilo drugo) je priložnost za mlade, da izrazijo svoja mnenja o aktualnih problemih, spoznajo vrstnike iz vse Evrope ter slišijo predstavnike EU in mnenja institucij o vprašanjih, ki mlade najbolj zanimajo.

Debate, predstavitve, razprave spremlja tudi kulturni program, kjer se predstavijo različne glasbene in umetniške skupine iz celotne Evrope. Otvoritev dogodka je pospremil nastop English Student Theatra iz II. gimnazije Maribor, ki je tudi zapel Evropsko himno v aranžmaju umetniške vodje EST, Maje Pihler Stermecki – Bilbi.

II. gimnazija Maribor je bila tokrat povabljena k sodelovanju že drugič. Zraven otvoritve dogodka, so se ESTjevci predstavili tudi v parlamentu s 30 minutnimi odlomki iz predstave Alice v čudežni deželi.