Italija bo omejila število turistov v Benetkah

Italijanske oblasti so napovedale, da bodo uvedle omejitve števila ljudi, ki so dovoljeni v Benetke, da bi zmanjšali množični turizem v mestu kanalov.

Podatki prejšnjih let so pokazali, da po mestnih trgih Benetk vsak dan sprehodi okoli 100.000 turistov. Leta 2022 bodo popotniki mesto lahko obiskali šele, ko bodo prek spleta rezervirali svoje vstopnice za 5 €. Vstopnice bodo veljavne le en dan, z namenom omejitve števila vstopov.

“Cilj je odvračati od enodnevnega turizma, hit-and-run turizma, prihoda v enem dnevu in odhoda v istem dnevu, utrujanja in stresa v mestu ter namesto tega spodbujati počasnejši turizem,” je pojasnila mestna podžupanja Simone Venturini.

V Benetke so že prispela vrata, ki bodo zaprla glavne dostope do zgodovinskih središč mesta. Nameščenih bo tudi petsto kamer, ki bodo spremljale tok obiskovalcev. Kamere bodo lokalnim oblastem nenehno oddajale slike z ulic in jim pomagale v iskanju potepuških turistov.

Vir: Euro News (7. 1. 2022) https://www.euronews.com/2022/01/06/italy-to-limit-the-number-of-tourists-in-venice-to-discourage-day-trippers

Vir slike: https://bit.ly/3raLFTQ